1 Bylinky - Šalvěj lékařská
Detailní popis produktu
Listy šalvěje se využívají při vaření jako koření, především v rámci středomořské kuchyně do omáček, ke grilovaným masům a rybám. Užívá se také jako dochucovadlo do sýrů, bylinkových másel nebo větrových bonbónů.
Má antiseptické účinky - čaj nebo kloktadlo z šalvěje se užívá na bolesti v krku, při angíně a jiných zánětech. Působí proti bolestem žaludku a nadýmaní. Dále se užívá při nadměrném pocení, k čištění zubů a osvěžení dechu. Není vhodná při kojení a v těhotenství.
Semínka sázíme od března do dubna 0,5cm pod povrch substrátu a necháme vzejít v pokojové teplotě.
Ven přesazujeme rostlinky v období května, června ve vzdálenosti 40x40cm.
Sklízíme červen - srpen
Barevný sáček 0,8g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.