Maliník
Maliny čistí střeva, působí protizánětlivě, odbourávají cholesterol, zastavují krvácení, pomáhají při nachlazení, snižují horečku a krevní tlak, mají příznivé účinky při anémii, díky obsahu biotinu se také starají o zdravý vzhled vlasů a pokožky. Užívaná část jsou listy a plody. Listy obsahují třísloviny, silice, kyselinu jablečnou, vinnou, citrónovou, mravenčí a salicylovou, glykosidy a vitamin C. Plody mají velké množství vitaminu A a C, obsahují vlákninu, kyselinu nikotinovou a listovou. Jsou zdrojem železa, zinku, mědi, manganu, obsahují draslík, vápník, hořčík a fosfor.
Nejprodávanější
Odrůda ADA je remontantní maliník s velkými, světlými plody.
Remontantní maliník Medea je vhodný do živých vlahých půd, kde plodí velké, tmavé a aromatické plody.
Maliník Rubín je středně raná odrůda, která má chuťově vynikající plody k okamžité spotřebě nebo konzervaci.