Cibule - Všetana
Detailní popis produktu
Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Syrová cibule má pálivou chuť, vařením a smažením ji mění do sladka.
Cibule pomáhá při nechutenství, arterioskleróze, potížích se zažíváním, vysokém krevním tlaku, zánětech ústní dutiny a hltanu, působí protizánětlivě. Naše babičky jí léčily kašel, zánět močového měchýře, nepravidelnou menstruaci, zácpu a bodnutí hmyzem.
Cibule Všetana
Tradiční osvědčená poloraná odrůda pro pěstování z jarních výsevů i ze sazečky. Při pěstování z výsevu je velmi dobře skladovatelná. Vegetační doba od výsevu je 130 dní, od výsadby sazečky 90 – 110 dnů. Cibule je vřetenovitého tvaru, okrově žlutá s tenkým, dobře se zatahujícím krčkem. Bílá až nažloutlá dužnina je pevná, jemně nasládlé chuti. Nemá zvláštní nároky na agrotechniku, cibule jsou odolné k mechanickému poškození, ale vyžaduje rychlou sklizeň a úpravu. Sklizeň sázené cibule zahajujeme v druhé polovině července, seté od poloviny srpna. Průměrná hmotnost cibule seté je 52 g, sázené 68 g. Cibule pěstovaná ze sazečky je sice méně skladovatelná než z přímého výsevu, ale má cca o 20 % větší výnos.
Semínka sázíme v období od února do dubna 2-3cm pod povrch substrátu přímo do záhonu, spona 30x5cm.
Sklízíme červenec - srpen
na 10m2 je třeba 100g osiva, na sazečku 4,5-5g
Barevný sáček 2g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.