Cibule - Štutgarská
Detailní popis produktu
Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Syrová cibule má pálivou chuť, vařením a smažením ji mění do sladka.
Cibule pomáhá při nechutenství, arterioskleróze, potížích se zažíváním, vysokém krevním tlaku, zánětech ústní dutiny a hltanu, působí protizánětlivě. Naše babičky jí léčily kašel, zánět močového měchýře, nepravidelnou menstruaci, zácpu a bodnutí hmyzem.
Cibule Štutgartská
Světová odrůda s dobrými konzumními hodnotami a výbornou skladovatelností. Cibule je plochá, větší, se zlatožlutými až nahnědlými suknicemi. Krček dobře zatahuje. Dužnina je bílá, pevná, výrazně ostřejší chuti. Pěstuje se zejména ze sazečky. Není vhodná pro pěstování na těžších půdách. Průměrná hmotnost cibule je 64 g.
Semínka sázíme od února do dubna 2-3cm pod povrch substrátu přímo do záhonu, spona 30x5cm.
Sklízíme červenec - srpen
na 10m2 je třeba 100g osiva
Barevný sáček = 2g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.