ANUSCHKA
Související produkty
Detailní popis produktu
Anuschka
velmi raná odrůda, varný typ A
Anuschka je salátová jakostní konzumní odrůda s pevnou konzistencí, odolná háďátku bramborovému (Ro1 + 4). Mezi pěstiteli a šlechtiteli je velmi oblíbená. Varný typ A. Dobrá stolní jakost, lákavá slupka a mělká očka jsou dobrými vlastnostmi salátové odrůdy Anuschky s žlutou barvou dužniny. Anuschka má jako odrůda následující po prvních odrůdách pěstovaných pod fólií pevnou konzistenci po uvaření, středně velké hlízy přitažlivého tvaru a vysoký podíl tržních hlíz.
Pěstitelské pokyny
Anuschka upřednostňuje střední až lepší půdy se stejnoměrným zásobováním vláhou a živinami. Přednost je dána půdám v dobrém stavu. Možnost urychlení předklíčením a pěstováním pod fólií napomáhá rané sklizni a odolnosti hlíz. Zvláštní pokyny: Anuschka se může vzhledem ke střednímu nasazení hlíz sázet pro velmi ranou sklizeň se vzdáleností v řádku 30 - 32 cm (~ 42.000 rostlin na 1 ha, 75 cm mezi řádky), při pozdějším termínu sklizně o něco blíže. Anuschka má, netypicky pro velmi ranou odrůdu, dlouhé období klidu. Pro pěstování raných brambor odrůdy Anuschka je nutné předklíčení. Anuschka je velmi vděčná za harmonické hnojení. N-hnojení s celkovou požadovanou hodnotou do 160 kg/ha (včetně Nmin,organického hnojení, +/- korekce podle stanoviště). Vedle draslíku - K₂O (200–250 kg/ha, stupeň zásobení C) a fosfátu - P₂O₅ (100 kg/ha, stupeň zásobení C) je třeba dbát na dobré zásobení hořčíkem. Musí se zohlednit zbytky po sklizni a organická hnojiva. Doporučujeme pravidelný postřik proti plísni bramborové na nati v normálním postřikovém sledu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Velmi rané brambory |
---|---|
Barva dužniny: | jasně žlutá |
Jedním slovem: | SALÁTOVÁ |
Půda: | střední až lepší půdy |
Ranost: | Velmi raná |
Skladovatelnost: | krátkodobá |
Slupka: | žlutá, hladká |
Tvar hlíz: | oválný |
Varný typ: | A |
Výnos: | střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.